Frösådd

Nu har jag köpt mig ett lite såhus för första gången! Så idag har jag sått tomat, chilipeppar, persilja, gräslök och basilika. Har även piplök som blir 50 cm hög!! Hoppas det kommer att funka, har ju ingen aning om hur djupt fröerna ska ner i krukan men de kommer säkert upp!! Så håll tummarna för mig, detta är spännande!
Sen har jag ju lite blommor som jag oxå ska så snart, Klockranka 250 cm hög, Blomman för dagen 200 cm hög, Rosenböna 200 cm hög. Jag har ju två härliga balkonger som jag kan ha allt på, har tänkt att på "köksbalkongen" ska jag ha grönsaker och på den andra ska jag ha mina blommor. Så nu ska jag sätta upp min spalje och en del blommor ska få klättra på räcket.
Nu VILL jag att det ska bli varmt så jag kan få grilla och ta en kall öl ute!! Sitta och njuta bland blommorna...som Ferdinand..så med andra ord får jag även se upp för getingar!!

Kram

WC-Duck

Igår köpte jag en jättesöt "Doftagottitoansak", å så klart gick den i grönt som jag gärna vill ha i mitt badrum!
Var uppe tidigt i morse och städade i badrummet, skurade holken ren och fin! Satte dit min nya fina WC-Duck som doftade av tallbarr.
Efter en stund blir jag ju kissenödig...och kissar ju såklart....upp med trosor och brallor...tvättar händerna och ska spola och vad ser jag då??? Min söta WC-Duck har öppnat sig och där nere i holken ligger min fina tallbarrsten och simmar...FAN...sånt här kan bara hända mig!! Hahahaha
Så nu blir det till att ge sig ut och inhandla en ny...för det kan jag absolut inte vara utan!!

Jag kanske ska berätta att jag köpte 2 par nya gympadojor i måndags...ett par går i kamoflas..(hur fan stavas det??), det andra paret är i vitt och svart. Märket heter Firefly och det berättade jag för Jossan och då sa hon att det märket hade hon när hon var ung!!!! Alltså lilla damen..du är inte ens 20 ännu...och vad menar du egentligen..tänk på att jag blir 50 i år..hi hi hi

Kram

Begravning

Igår var vi på Maunos begravning i Borås, det var väldigt stämmningfullt och vackert. Efteråt åkte vi till Maunos och Kajsas lilla fina stuga, påminner så mycket om Finland, känns faktiskt som om man var i Finland när man är i den stugan.

Var så kul att få träffa alla mina kusiner som kommit till Borås. Är ju synd att vi skulle träffas för att det var begravning men tycker allt att stämmningen var sån som Mauno hade velat ha det, alltså med mycket prat och skratt. Kände att han absolut var med oss.
Jag har ju tyvärr glömt mycket av finskan men det gick bra ändå och jag kunde nog mer än vad jag trodde att jag skulle kunna. Vi kom iaf överens om att vi inte setts på 27 år!!!!!! Oj oj vad tiden igår men det var ändå som om vi hade setts igår. Jättekul!
Så nu blir det till att spara pengar för jag vill verkligen till Finland, nu har de ju fått träffa Emma så det är inte mer än rätt att jag ska få träffa mina kusinbarn.

I bilen hem fick jag en sån där Dropskaramell av Dennis. När jag sugit en stund på den så blev det ett litet hål i den och den jäklen sög sig fast i min underläpp och satt stenhårt fast. Åh jäklar va ont det gjorde!! Men sååååå typiskt att det ska hända mig!! Hi hi hi
Sen frågar Dennis efter ett tag om jag sov där bak, men nej inte hade jag somnat, han undrade om han skulle låsa dörrarna i bilen??!! Å jag bara: Vadå vad menar du? Jo, säger han: Ha ha..om du somnar så brukar du ju gå i sömnen!!! Ha ha..va kul han är!

Ha det bra alla där ute...kram

Min dröm

Inatt drömde jag att Emma kom hem till mig och var alldeles förtvivlad. Hon hade gått upp 18 kg på 5 månader, positiv som jag ska försöka vara säger jag till henne: det är väl inte så farligt, tänk på att du gått upp mycket mera under hela livet!
Hon blir ju såklart jättelessen och gråter jättemycket.
Men jag har ju varit även sån mot Emma i verkliga livet, som när hon var ca 5-6 år och inte kunde somna en kväll då bad jag henne räkna 100 st får. Efter en stund hör jag från hennes rum: Nu har jag räknat 100 får men inte kunnat somna ändå!! Mitt svar blir: Men då får du räkna dem en gång till! Lydig som hon är gör hon det och somnar till slut. Stackars lilla barn hi hi.

Kram

Öl som är mörkt

Satt nere hos Heidi och fikade för en stund sen. Kollade bl a i en frökatalog och beställde lite blommor och grönsaker som jag ska ha nu i sommar på mina balkonger!
Zac, snart 4 år, satt med vid fikabordet och lekte med sina bilar. Bettan hade oxå kommit på en kopp kaffe. Vet inte hur det kom sig men vi kom in på ölsnack och då sa jag att jag hade hört att jag inte skulle dricka mörkt öl för det kunde innehålla spår av fisk!!!! Och det är jag ju allergisk mot så jag sa att det får jag nog hålla mig ifrån då....hahaha då säger Zac: Å hur ska det gå till?? Alltså denna underbara unge har de mest pricksäkra kommentarer som finns!! Han är bara för goooo!!!

Kram

Loppis

Igår var jag på loppis i Bromölla med Heidi, Pekka, Petra och Zac. Men först så stannade vi till vid Frasses och där åt jag strips med vitlöksdipp. Måste säga att Frasses har de godaste stripsen t om godare än Max!!
Vid första loppisen hittade jag ingenting med i den andra så köpte jag en söt blommig mugg som gick i grönt som jag ska ha på min ena balkong i sommar för den ska gå i gröna färger. Måste ju matcha ju!!
Och äntligen hittade jag en virkbok till Emma men den är rätt gammal så den luktar inte gott. Hoppas inte Emma har ont av det för jag tycker det är görsytlig med gammal bok doft. Uscha Uscha!!
På vägen hem i bilen så smågnabbades vi där bak Zac, Petra och jag. Då säger Petra att vi ska akta oss för hennes krycka för den är bra att slåss med! Det hade visst Totte fått erfara, men hon aktade visst de vitala nedre delarna så hon höll sig uppåt. Så med andra ord så slog hon honom i HUVUDET för att undvika de vitala delarna...hmmm...lät så himla kul. Ha haha

Kramar

Helgen

I torsdags kom Malin till mig och hälsade på. Det är så kul att ha fått så bra kontakt med henne igen, det är ju ändå min ende brors ena barn. Vi har så roligt ihop och har kommit på att hon är nog ganska lik faster ändå. VA FAAAAN!!!!!
På fredagen kom även kusin Lilla Susanna till oss, vi åt god mat som Malin gjorde, vegfärs med grönsaker och ris. Gott!
Blev några öl i lugn och ro, förutom massa skratt då. Som t ex när jag frågade om de kände att det luktar bränt? Äsch sa Malin det är nog bara du som tänkt till!! Ha ha såååå kul!
I lördags var jag och kusin ute en sväng, bl a på apoketek. Vi måste ju ha våra mediciner, våra puckon!!
Senare på dagen kom även Dennis och Jerry upp en stund, de var och hämtade pizza mmmm mums!!
Jerry har köpt en bil, jättesöt limegul liten sportsak!!
På kvällen lämnade alla mig ensam men det gjorde inget för de ville ju ändå inte se schlagerfestivalen.
På söndagen var jag uppe 7.40 för jag vill ju inte missa Vasaloppet och andra skidtävlingar som det var under dagen. Sportfåne som jag är..hi hi hi!!!

Ha det gött alla där ute...kram

RSS 2.0