Solsken

Solsken är det här...både inne och ute! Nu börjar jag känna mig lite piggare, jag har ju t om med varit nere hos kusinen en trappa ner och fikat...:) Heidi förhörde Petra på matte...tur tur säger jag bara att man inte behöver plugga idag...fattar absolut inget av primos genom x upphöjt i y delat med 2=medelhastigeten av 1...eller nåt!!...:)
Minnet är ju inte heller vad det varit en gång i tiden...Emma och jag diskuterade för några år sedan att man ska lära av sina misstag...vet ni vad min söta dotter säger till mig då? Ja du mamma...du lär inte lära av dina misstag för du kommer ändå inte ihåg dem!! Ha ha...smarta söta unge...:)

Denna underbara dikt har jag fått av henne 030706

Mamma

Du vet att Jag Älskar Dig,
trots att jag kallar dig en massa saker ibland
Jag kan inte i ord beskriva hur mycket, Jag Älskar Dig
Eller hur mycket du betyder för mig
Det går inte hur mycket jag än försöker
Jag vet att jag säger det till kompisar
Men den Betydelsen och den Kärleken är så mycket annorlunda
Så mycket annorlunda Kärleken till Dig
Till en förälder
Jag vill Tacka dig stort att du funnits i mitt liv
Tacka dig för att du inte svikit mig när resten av världen gjort det
Världen är pappa, kompisar, skolan, lärare mm
Ja, du vet vilka det är
Så Mamma Tack för ditt stöd och Tack för att du finns hos mig
Jag har tänkt på tanken att du skulle försvinna ur mitt liv
Tanken gör mig gråtfärdig
Jag kan inte tänka mig ett liv Utan dig
Hur ska jag då klara mig mot världen
Du är mitt skydd
Mitt allra största skydd
Tack igen och glöm aldrig att Jag Älskar Dig

Tillägnad Mamma
Skriven av: Din Dotter Emma

Unge unge älskade unge nu fick du mig att fälla en tår igen...Älskar Dig över allt på jorden!


En tåriögatsolskenskram till er alla

Hastigt och lustigt for jag...

till Malmö i måndags. Var ju visserligen redan bestämt men jag skulle ha åkt vid 19 på kvällen men åkte redan kl 11 hemifrån!!
Förra lördagen var jag ju på Vikingamarknaden, det var toppen. Många många var klädda tidsenligt och det var kul att se, de hade även trälförsäljning och vikingaslagsmål...oj oj va många redigt snygga karlar det fanns på den tiden...ångrar nästan att jag inte bjöd på den ena trälen...:)
Jag köpte stenugnsbakat bröd och lite andra saker men det kan jag inte berätta här för det är både födelsedagspresenter och julklappar!
I söndags vaknade jag med värsta huvudvärken och ont i halsen så jag trodde inte jag skulle komma iväg till Malmö men i måndags hade jag "bara" huvudvärk och det kunde jag ju även ha nere hos Emma och Markus.
Väldigt fin lägenhet hade de (planlösningen) men inga roliga färger på väggarna men de ska få renoverat längre fram...är så glad att de kom i från "mushuset" de bodde i innan!!
I onsdags var jag och Emma på ett ställe som hette Fyndbörsen...typ nästan som loppis. De behövde en lampa och Emma hittade en för 200 kr men det var ju alldeles för dyrt så jag började ju såklart att pruta och fick ner den till 130 kr...:)
I fredags så vaknade jag med dunkande huvud igen och en dunderförkyldning...inget kul alls men jag var med och spelade ett spel iaf när Jossan även kommit till Emma. Så igår hade jag sällskap hem med en lika förkyld Jossan som mig.

Oförkylda kramar till er alla

Mitt psyke

Lite ångest har jag allt över om jag ska skriva om detta men jag gör det ändå för jag mår sååå jäkla bra just nu...)
Känner att min ångest dämpas, min sociala fobi dämpas och jag ber till Gud att mina depp-perioder blir färre och färre. Mår så jäkla bra både i kropp och själ just nu att jag t om sjunger för mig själv här hemma, inget för Idol men fan va det låter bra i mina öron...:) Ni kan inte fatta va detta känns skönt!!
Beror så klart mycket på att jag fått följa med på alla dessa skogsturer med Heidi och Pekka. Igår var ju iväg hela dagen...åkte ca 10 och var hemma ca 17!! Vi var vid Bäckeskogs slott, köpte underbart goda äpplen direkt från en odling och köpte fina blommor i Oppmanna! Sicken jäkla dag!! Fick ju lida för det lite i ryggen efter allt sittande i bilen men va fan det var det värt!!....TACK igen Heidi och Pekka...:)

Nu bär det snart iväg på Vikingamarknad. Missade ju det förra året så nu ska det bli kul att få gå på den!

Mårjäklabrakramar till er alla

Ljuvliga ljuvliga skog

Ja, då var det då dax igår igen...vi for till skogs! Å vilken ljuvlig skog vi hamnade i...det var rena rama trollskogen...sååå underbart. Jag bara väntade på att små troll skulle kika fram bland alla mossklädda stenar och stubbar och vinka till oss...:)
Det var JUST DETTA jag längtade till så mycket när jag till sist fick tummen ur och lämnade min lägenhet som jag hade haft i 23 år i Borås! Oj oj vad man samlar på sig men det var ju inte bara mina och Emmas saker som hamnat i mitt förråd...efter att Mamma gick bort -96 så var det ju jag som fick ta alla "småsaker"...så nog var det fullt med grejer i källaren, mina, Emmas, Mammas och även efter min Mosters!
Men nu har jag bott här i Blekinge i 1,5 år och visst har det vart både upp och ner och ångrat mig har jag ju oxå nångång gjort, var ju ett stort steg jag tog. Mycket var det ju för Emmas skull jag flyttade oxå för att komma närmare henne, hon finns ju i Malmö nu så det går hur fort som helst att åka ner till dem! Men nu känner jag mer och mer att detta är MITT hem och känner mig HEMMA!

Igår var Heidis Issa hos tandläkaren och hon tyckte inte alls det skulle bli kul...inte många som gör men jag har faktiskt inte ont av det!
Måste ju berätta att jag blir väldigt knas av bedövning så även hos tandläkaren.
När jag var hos min sista gången i Borås så hade det vart ett stort reportage om Ivan (tandläkaren) i Borås Tidning bara nån dag innan jag skulle till honom...han är nån slag president i nåt tandläkarförbund och det kommer jag att tänka på när jag sitter där i stolen och min käft börjar att glappa...igen...så jag säger till honom: Du Ivan, det är första gången jag har en president i munnen!!! Ha ha va fan sa jag?? Men han bara skratta och gav mig en kram!!

Citrongulslemskilling heter det ju Heidi, eller hur och absolut inget annat...:)

Skogskramar till er alla

I skogen...igen

Denna gången blev det frukost/fika i skogen med Heidi och Pekka...:) Först stannade vi till vid en skogstig som vi följde en bra bit in i skogen...herregud vilken doft det är i skogen...den skulle finnas som parfym!! Vi hittade en gammal rostig hink som Heidi tog med hem och som hon ska plantera taklök i ute i trädgården...vi letade svamp men vi hittade bara några ensamna stackare men fick lära mig några namn iaf...sillsopp...gråmurkla..björksopp...aspsopp..eller va de nu hette...hi hi
Frukostfikan tog vi vid stenbrottet som vi hittade i fredags...mysigt med macka, kokta ägg och kaffe ute...smakar på nåt sätt mycket godare ute...:)

På tal om skogen så minns jag när jag var "liten" och jag och kompisarna skulle åka pulka i Ryaåsarbacken...men inte jag och Pia inte...nä vi tog våran pulka och gick lång upp i skogen och åkte ner därifrån...va vi flög bland sten och stubbar, granar var ju i vägen ibland oxå ju...men va vi hade kul!! Så kunde vi hålla på hur många ggr som helst...ömma och blånade gick vi hem för att göra om det nästa kväll igen...för mörkt och skumt skulle det vara...mer spännande då ju...hi hi Som när vi satt på taket och dinglade med benen på 8-våningshuset...men det tar jag en annan gång...:)

Svampkramar till er alla

Ute på byn med kusinen

Idag har jag och kusin vart på promenad...igen...vi hamnade på biblioteket, Nyckelpigan (secondhandaffär) och Liljas, ett fik mitt i byn och där käkade jag grillad smörgås med kyckling och mozzarella och kusin åt bakad potatis med räksallad, efter det blev det kaffe...när jag skulle ta i min kopp gick det en äcklig tvestjärt på kanten...jag värsta paniken...stampa med fötterna och vifta med armarna!! Åh va de är äckliga!! Snälla kusin ska ju hjälpa mig när hon ser min panik...väldigt snällt...tror ni ja...hon smätter till krypet så det flyger rätt på mig!!! Jag upp som en raket igen...stampandes och viftandes...och hon flinar och ropar: "Den är borta nu"...och då ser jag den på marken...sicken jäkla pärs det var!!...:)
På bilblioteket lovade jag mig själv att inte låna mer än 2 böcker...men som vanligt håller aldrig det löftet på biblioteket...jag kom ut med 4 böcker och det var 3 självbiografier: Alf Robertson, Jag lämnade mitt liv i Göteborg, Claes Malmberg, Konsten att undvika Nirvana och Mary Turner Thomson, Jag gifte mig med en bigamist!
Sist men inte minst den bok jag kommer att läsa först: I huvudet på Zlatan av Simon Bank. Älskar Zlatan, tycker han är helskön!

Bokkramar till er alla

Söndagsmiddag

Idag har jag gjort mig en liten gryta med potatis, morötter, purjolök och vanlig lök och till det har jag haft revbensspjäll...mumsigt gott var det...:)
Till frukosten smakade jag äpplemarmeladen jag köpte på torget igår och den var ljuvligt god...:)

Nu ska jag lägga mig och läsa lite i min bok, "Flykt för livet", en sann historia om en mors kamp för att rädda sina barn. Verkligen läsvärd!
Jag läser ju mycket och då läser jag helst verklighetsbaserade böcker men även en och annan deckare kan jag läsa! Och så klart läser jag ALLT jag kan komma över om den italienska maffian...bara älskar maffian och kan se Gudfadernfilmerna hur många gånger som helst!!...:)

Nu en liten historia så här på söndagseftermiddagen: (hoppas ni har ätit middag)...:)
Usch va mjölken va klimpig idag sa den blinde när han drack ur den lungsjukes spottkopp!!!!
Hahahaha...så jäkla sytligt!!

Söndagskramar till er alla

Skördefest

Skulle gå ut med kusin på promenad och var hamnar vi?? Jo...mitt i byn så var det skördefest! Lokala bönder som sålde marmelad, frukt, grönsaker och mycket annat gottit. Det fanns även bord med egentillverkade smycken och vackra kors, hjärtan, löv skålar, fågelbad mm gjorda av cement! Äpplemarmelad och hjärtan och löv köpte jag med mig hem.
Nu ikväll så ställde jag ett värmeljus på lövet tillsammans med 2 hjärtan...blev jättefint!...:)
Marmeladen ska jag smaka på till frukostmackan...:)

Fotboll har jag kollat på idag oxå...MITT Elfsborg var ju på tv...nu blev det ju ingen vinst men 2-2 mot Gais...så de förlora ju inte iaf...:)
Sen blev jag lite nyfiken på "Här är ditt liv" som började ikväll och vem var inte den hemlige gästen om inte...den underbare Persbrandt....oj oj oj vilka ögon den karln har...:)
Minns när det gick för "100" år sedan och Lill-Babs var med och de radade upp karl efter karl efter karl...minns inte hur många hon haft!! Tänk om jag haft så många karlar vilket jävla snack det blitt...men inte "folkkära" Lill-Babs inte...konstigt...

Elfsborgskramar till er alla

Skogstokig

Japp, idag har jag vart så där där härligt tokig och vart bland skog, vatten och sten! Åkte när kl började närma sig 1 här hemifrån med Heidi och Pekka. Han styrde bilen till skogs...herregud, bara nån kilometer hemifrån så är jag på landet! Vi stannade först till vid en sjö och de fotade en hel del och en del snygga bilder oxå vill jag lova (på mig) hi hi!! Färden fortsatte för de ville visa mig ett gigantiskt stenblock...och det var det vill jag lova. Heidi och jag gick och ställde oss vi foten av stenblocket...Pekka tog kort och vi såg ut som myror ju...:)
Sen skulle vi försöka ta oss runt sjön till en vacker plats som syntes från vägen, men vi hittade ingen väg alls in nånstans. Efter en stund så ser vi en annan liten skogsväg som vi följer en liten bit...oj oj vilken plats vi hittade! Var nog ett gammalt stenbrott eller nåt...jättemysigt var det, folk hade vart där innan och grillat såg vi...måste vara mysigt att sitta där på stenarna och grilla korv. Hade vart gott med en kopp kaffe där på stenarna...så nu har vi bestämt att vi tar med picknickkorg nästa gång vi ska ut, vet ju aldrig vad som gömmer sig i de blekingska skogarna!

Och jag har inte alls ont i vaken rygg eller ben...just nu iaf...:)

Tack för en härlig dag, Heidi och Pekka!

Skogskramar till er alla


Ps...Är det bra så, Stattinskan??...Hi hi....Ds


Inget inlägg

Herregud, igår hade jag TVÅ inlägg!! Kors i taket, tror inte det hänt innan...:) Så idag tänkte jag inte göra ett enda inlägg...tror jag iaf...men nu när jag ändå sitter här så kan la jag skriva lite då...eller inte...vet inte hur jag ska göra!! Bla bla bla...idag är det helt tom i huvudet...precis som om det skulle vara nåt konstigt då...hi hi

Men jag kan ju berätta en rolig grej som hände mina kompisar för många år sedan...jag har ju jobbat på SRF, Susannas Roliga Förening skulle du ju kunna vara men det står för Synskadades Riksförbund!
Nåväl, en dag skulle två blinda kompisar gå till bankomaten, den sorten som fanns förr på Nordbanken, med en lucka som öppnade sig när du satt i ditt kort. Men det ville sig inte värre än att han som skulle ta ut pengar inte hann hitta siffrorna innan luckan gick igen! "Hallå , hjälp ropar han där inifrån, jag sitter fast med huvudet"!! "Var, ropar hans blinda kompis?" "Inne i luckan på bankomaten"! Som tur var så var det nära till banken och som tur var den öppen så kompisen fick in där och förklara att hans kompis sitter fast i bankomatluckan!! Fort som attans fick han hjälp och kompisen kom loss...och fick till slut sina pengar!! Och så "käppade" de iväg till närmaste pub för att ta varsin öl och lugna nerverna! Va jag skratta när jag hörde detta!! Ha ha ha Goa grabbar det...:)

Inläggskramar till er alla

090909

Vilken bra dag det varit...iaf hittills...:) Å vilken kväll jag har framför mig...först fotboll...Sverige-Malta, sen Idol...kan knappt bli bättre ju!! Så nu ska jag snart unna mig en kall öl och lite chips...:)

Idag var jag ute ca 1 timme i det fina vädret, trodde jag skulle få lida för det med tanke på ryggen men "peppar peppar", inte haft ont alls ju...:)

Var inne i en presentaffär och köpte mig ett grått blockljus och ljusmanschetter (sorry vet ej hur det stavas), de var gjorda av gråa pärlor och dem ska jag lägga i en liten vas av glas och på toppen ska jag ha ett värmeljus, blir säkert fint tror jag...:)

Bradagkramar till er alla

Sjukgymnastik...igen

Igår hade jag då äntligen tid till sjukgymnastiken. Där konstaterade hon att jag hade inflammation i disken i ryggslutet OCH ischias. När jag var där i februari så sa hon utbuktning i disken men jag tror att det är samma sak som inflammation! För tänk er en stor argsint finne i pannan, den är ju inflammerad och buktar ut...så därför tror jag att det är samma sak...:)
Blev ingen akupunktur men jag fick massage, värmebehandling med ultraljud och sist linement för att få blodet att cirkulera! Attans vad det gjorde ont när hon började massera men sen var det bara gött...:)
Nu ska jag fortsätta med mina övningar jag fått och mina promenader och ska tillbaka igen nästa vecka för mera massage.
Fick även en sån där "plockekäpp" för jag ska absolut inte böja mig ner nu...och den är jag väldigt glad för...finns ju inget värre än när jag tappar nåt i golvet och inte kan få upp det! Tappade en sked i golvet i köket och den fick jag sparka fram till stolen så jag fick sitta på den och ta upp den från golvet...men nu undrar jag varför jag gjorde så? Varför bar jag inte stolen till skeden istället för att krångla till det så!!!...:) Ja ja den enda gången man är klok så är det när man efterklok, eller hur?

Massagekramar till er alla


Klockan den går och går

En härlig helg har det varit här hos mig!
I lördags kom Dennis med sin lille Leo och Jerry (Dennis bror) och bara en stund senare kom Emma med sin Markus. Leo fyller ju 1 år i morgon så vi firade honom med lite paket och gottit att äta! Å vad glad den lille killen blev när leksakerna hade massa kuliga ljud för sig, då började han hoppa och dansa...:) Han är sååå söt!!
Jag hade tagit ut kyckling ur frysen som jag tänkte att jag skulle grilla senare men så sitter stackars Jerry där och ser så deprimerad ut för jag hade ju lovat honom och broder köttfärssås med massa vitlök i och det hade jag totalt glömt av!! Så fram med köttfärsen ur frysen och så fick det bli köttfärssås!! Och de åt alla så det stod härliga till...:)
När klockan började närma sig åtta så ställde jag in kycklingen i ugnen och tänkte att det passar ju bra om nån vill ha lite kvällskyckling och när äggklockan ringer och jag tar ut kycklingen så är klockan nästan 12!!! Jag fattar inget, hur i hela fridens namn har jag kunnat kolla så fel på klockan!!?? GrannBettan kommer in för att låna min balkong så jag går med henne ut och tar ett bloss och tjatar om "fattar inte vart denna kvällen tatt vägen? Fan, va klockan gått fort, den var ju nyss halv 8!!"
Och Leo är pigg och glad fast klockan är halv 1 på natten och mumsar kyckling!! Och jag fattar fortfarande inte hur klockan gått så fort i kväll!! "När brukar Leo somna på kvällen frågar Jossan Dennis, ja. vid 10 tiden säger han..."! Men va fan klockan är ju över 1 säger jag och tar min mobil för att kolla klockan där...VA?? 22:03??? Då bryter alla glada ungdomar ihop i ett enda rungande gapskratt...de jäklarna hade ställt fram klockan ca 3 timmar och jag fattade inte det!! Ja ja där satt jag som ett fån...och kunde ju inte hålla mig för skratt jag heller ju...:)
Sååå underbart är det att ha sina nära och kära hos sig över en lördag/söndag, Dennis och Leo sov oxå över här för Dennis hade tagit med sig resesängen till Leo...:)

Men kära ungdomar: HÄMNDEN ÄR LJUV!!! Hahahaha

Klockkramar till er alla


Stygn

Nu börjar det närma sig min unges 25-årsdag och det gör ju att man kommer ihåg sin förlossning lite extra. Ska inte dra min förlossning (aj aj. är nog därför jag bara har ett barn!) utan berätta om två händelser precis efter.
Vet ju att jag har en del känsliga människor som ibland kollar in min blogg...men va fan kunde jag berätta om min "skitdejt" så ska jag nog kunna berätta detta oxå!...:)
När Emma hade föds så fick vi komma till BB-hemmet och en dag var jag på toan och såg ett stygn i trosan...jag hade sytt 5 invändigt och 3 utvändigt...så jag tänkte att det kunde vara en kul grej för Emma att se när hon blev äldre! Sagt och gjort så tog jag detta stygn och la i mitt helt tomma sängbord för det ville jag ju visa för Emmas pappa när han skulle komma till oss. När han kommer så ber jag honom kolla i lådan och han öppnar den men ser inget! "Men du kolla ordentligt" säger jag. Och han kollar och kollar men ser inget så jag får peka till honom var stygnet ligger! "Men va fan säger han, det är ju ett pullhår"!!!! Ha ha va vi skrattade!!
När vi en liten tid senare kom hem så fick jag så jäkla ont när jag kissade så jag ringde till gyn och förklarade att jag trodde ett stygn gått upp. De bad mig komma och när jag lade mig på britsen så tänkte jag: Hur i hela fridens namn ska hon kolla mellan mina ben när jag ligger här??!! Hon började dra upp min tröja när jag förklarade att jag har ont där nere...aha sa hon, jag trodde du gjort kejsarsnitt! Så det var till att lägga sig i gynstolen och vänta på läkaren, han sa att allt var såg bra ut och tryckte som attans på mig och inte gjorde det ont. Men när jag väl kläckte ur mig att det gjorde ont när jag kissade så skrattade han och sa att: "Du har ju urinvägsinflammation"!!
Så var det med dom stygnen som inte visade sig vara stygn eller roten till det onda!! Ha hahaha

Stygnkramar till er alla

RSS 2.0