Räkfest

Ja...igår åt jag en massa räkor medans de andra åt kräftor och Bullens pilsnerkorv här i huset...:)
Jag åt räkorna som man brukar äta tacos...på med majonnäs, massa räkor och sallad i ett tacobröd...det är såååå gott...och till det drack jag Coca-Cola dagen till ära!!
Vi satt inomhus för det blåste lite kallt ute (tyckte en del men inte jag hi hi), så vi trängdes 9 st runt bordet nere hos kusin Heidi! Men vi fick allt plats för finns det hjärterum så finns det stjärterum!!
Vi tog liksom lite avsked av sommaren och ett avsked till kusin med sambo som for till Gällivare tidigt i morse och där ska de bli i 10 dagar!

På förmiddagen var jag ute på min promenad...härligt att kunna gå någorlunda ordentligt igen, var även inne på apoteket och hämta allergitabletter för min klåda, mitt eksem har blossat upp litegrann och det beror säkert på mitt kärringaflös för jag blir ju varm på natten och då kliar jag ju mig utan att veta om det...har haft eksem sen jag var ca 2 veckor gammal men vänjer mig aldrig vid detta jäkla kliande!!!

Imorgon är det ju 1 september och min älskade höst börjar komma....älskar verkligen hösten...:)

Höstkramar till er alla

Skitsnack

Ja det ska jag bjuda på idag...:)
För ca 2 år sedan var jag nere och hälsade på kusinen med familj, hennes äldsta dotter Petra satt då i rullstol...men duktiga Petra har nu lämnat den och är uppe och springer, bra kämpat tjejen!
Hur som helst så hade jag en säng stående i deras vardagsrum där jag låg medans ungdomarna vräkte sig i soffan och kollade film! En dag kom Petra på besök och lade sig en stund på sängen, sen kom hon in i köket och förklarade för mig att hon legat där men att hennes skor inte var smutsiga eftersom hon inte går nåt ute. Och då säger jag: Äsch lite skit mellan skinkorna har väl aldrig nån dött av!! Och det kan ni tro att jag fått äta upp många gånger!! Ha ha ha

Nu minns jag en sak...igen!!
Jag var på en dejt hos en kille som bodde i ett eget hus, vi satt och snackade hela kvällen och hade kul! Ingen kärlek där inte men vänskap! På morgonen så ska han såklart bjuda på kaffe och smörgås...HJÄLP jag vet ju vad som kommer att hända...nödig nödig!! Men lite kaffe fick jag i mig iaf och sen ut på altanen för ett bloss...å vad händer då? Jo...stora kurret i magen! Då kommer han och säger att han ska ner i källaren och duscha...jippi där får jag min chans...in på toa fort som fan...gör va jag ska och fram med lilla parfymflaskan, upp med byxorna och spola...spola ja...men det går ju fan inte!!! Drar i knoppen och inget händer...känner ångesten komma och ser mig själv i speglen...håller med händerna om kinderna och säger till mig själv...varför varför gjorde du det?? Väntar en stund för han har väl tatt allt vatten till sin dusch, men i helvete heller...inget vatten fast han är klar där nere, ställer mig utanför toadörren och väntar på att han ska komma upp...säger till honom att det inte går att spola och han säger till mig att jag måste slå på holken så går det...och den token tänker gå in där och jag bara...Nej nej DU går inte in där...så jag smyger in och bonkar som fan på holken och det kommer vatten...äntligen!!! Phu vilken pärs det var...kan ju skratta åt det idag men då..det var jobbigt!!

Oskitiga kramar till er alla

Promenad

Idag har jag vart ute på en promenad...var väl ute en timme ungefär...skönt för det har jag ju inte kunnat göra på ett bra tag nu! Solen lyser så härligt här oxå...jag blir glad!!
Men inte ens under en promenad kan jag vara ifrån att göra bort mig...såklart gjorde det ont i högerbenet ibland när jag gick och då sjöng jag tydligen högt: Lalalaajajajojojoj...kommer en kille bakom mig och säger: Det är till att vara glad och ha ont, eller? Kunde ju inte annat än att erkänna att så var fallet...hi hi
Nu kom jag tänka på en sak...igen...vi har en liten serviceaffär inte så långt borta från där jag bor. En dag såg jag att killen som har affären satt upp en lapp där det stod: Löss snus och så nåt pris! Jag tyckte synd om honom och gick in och sa till att han stavat fel...först förstod han inte vad jag menade men sen gick det upp ett ljus för honom och han sa: Oj oj, det är ju såna man har på huvet...ha ha inte lätt med det svenska språket!!

Solkramar till er alla

Läkarbesök

Ja så kom jag då äntligen iväg till läkaren! Hon gjorde en riktig genomgång av mig och kom fram till att det "bara" var ischiasen som bråkar med mig...alltså som tur i oturen inget diskbråck eller nån nervskada. Reflexerna var bra, även om de inte var lika bra i höger som i vänster ben...hi hi det vänstra flög en bra bit upp när hon bonkade med den där hammaren...nära att träffa henne ju! Så nu blir det till att äta 2-3 tabletter om dagen och sen sjukgymnastik och eventuellt akupunktur...så detta ska nog oxå gå över!!

Minns ett annat läkarbesök nu för några år sedan!! Var uppe tidigt för att åka till jobbet och som vanligt måste jag ju toppsa mig varje morgon...pang sa det i örat och topsen gick av och jag försökte ta en pincett för att ta ur den men icke gick det! Gick in till Emma för att hon skulle kolla om det verkligen var en tops i örat...och hon kollar sömndrucket men ser inget, så när jag kom till jobbet så fick min kompis kolla i örat men inte heller hon kunde se nåt. Men jag kände hela dagen som om att "en gubbe satt där inne och blåste ut luft ur örat"...så jag for till distrikssköterskan efter jobbet och hon frågade vad hon kunde hjälpa mig med och jag förklarade min situation och hon bara smålog som om detta kan ju inte vara möjligt! När hon väl kollat så visst ser hon nåt vitt långt där inne och tar med mig till öronläkaren. Inne på rummet får jag sitta en stund och vänta på läkaren och plötsligt så har jag armstödet i handen...fan jag hade gjort sönder stolen!! Där sitter jag med knäppta händer och det långa svarta i händerna som ser ut som...ett ljus!!!! När läkaren kommer så är det en svart man och jag blir så snopen att jag räcker fram armstödet till honom och frågar: Vad ska jag göra med detta? Han bara skrattar och tar det och frågar sen lugnt om jag samlar på tops i öronen eller om han ska plocka ut den!! Och visst var det en lång bit av topspinnen i mitt öra som han fick tag på efter mycket om och men...och sen sa han att jag inte fick använda nåt mindre än armbågen i örat...och hur ska det gå till då?? Ha ha

Topskramar till er alla

Ont ont ont

Ja,  jag kan inte säga nåt annat för nu är det ONT som..ja ni vet!! I två nätter har jag nu legat och haft så ont i ryggen och mina ben att jag t om ylat i sömnen! Så i morgon bär det iväg till läkaren för detta går inte längre, jag är ju så dum att jag går med det för länge och tänker: det blir säkert bättre imorgon!
Försöker att hålla mig från att ropa för högt när det blir för jävligt...får ju tänka på grannarna lite så jag har kommit på ett bra sätt att få ur mig smärtan...Högt och tydligt rabblar jag alfabetet: AAAA, BBB, CCCCC.......man får ju ha lite kul när man har ont oxå ju..skratta åt eländet..hi hi

Igår hade jag lille Leo (snart 1 år) på besök...en riktig liten spelevink är va han är! Jag är ju stolt Motti till honom och nu när han har fått denna toka i sitt liv så ska han försöka skratta likadant...jag skrattar ju sådär HAHAHAHOHOHO så hela kroppen hoppar...å det lilla livet försöker göra som sin Motti...phuuuaaaabläääaaaa och så hoppar lilla kroppen, såååå sööööt!!
Nu har han lärt sig gå oxå så nästa gång han kommer så hoppas jag att jag mår bättre så jag orkar springa runt med honom.

Jossan....tack snälla för all hjälp i helgen, du är guld värd!!

ABCkramar till er alla

Mysig dag

Idag har det varit en mysig dag....inget regn...ingen blåst bara varmt...:)
I förmiddags satt vi ute i trägårn och fikade och så skulle kusin med sambo åka till Bromölla så jag och Bettan hängde på!  Första stopp blev vid en sjö och där hade såklart Engelsson framme kameran och nu har vi bestämt att vi ska bada där en kväll!!
Sen var vi var inne på Markislagret och där köpte jag ramar till mina foton som jag vill ha upp på väggen. Vi var oxå på 2 olika loppisar och jag fick tag på några böcker och gula glastallrikar, så nu är mina tallrikar kompletta, dessa kostade bara 3 kr st! Är så kul att ha dessa glas, tallrikar mm för det hade jag hemma när jag var liten, vi hade det i gult och min moster i grönt! Och det har Engelsson massor i...:i grönt alltså...)
På hemvägen åkte vi inom vår lokale slaktare och där köpte jag köttfärs och revben. Så till helgen ska jag nog göra vitlöksbiffar med fetaost i...det är mumma det!!

Glömde ju berätta att min käft glappat igen och att jag gjorde bort mig i måndags!! Målaren/snickaren var inne hos Bettan för att kolla på en dörr och så frågade han hur jag mår och ville komma in och hälsa, det gjorde han och jag skoja med honom och frågade hur han kan komma och störa när det är friidrott på tv:n....äsch sa han, det var han minsann inte alls intresserad av..ingen idrott överhuvudtaget...men säger jag: Det som är så kul att titta på FITTBOLL....ha ha fan va fel det kan bli!! Men det är sååå typiskt mig...stängde dörren om mig och hörde Bettan skratta utanför...:)

FOTBOLLSkramar till er alla

God Jul!!

Ja nu undrar ni nog allt varför jag har en sån rubrik den 16 augusti?!
Det har nog slått lite slint i huvet på mig men jag blev såååå sugen på julskinka, så igår kväll tog jag ut en skinka jag hade i frysen och i förmiddags så grilljerade jag den! Åhhh va det doftade underbart och åhhh va det smakade gott med skinkmacka med senap och äpplemos..rena julafton hos mig idag!!
Men å andra sidan så är det ju bara drygt 4 månader kvar till jul, så varför inte börja i tid..kanske skulle börja köpa julklappar i morgon!!..:)

Godjulkramar till er alla

Packning och glasögon

Här har det varit både bra och jobbiga dagar..det jobbiga hålller jag för mig själv men om det roliga kan jag ju berätta för er!
I måndags middag åkte Jossan och jag ner till Lund för att hjälpa Emma att packa och för att hämta mina nya glasögon.
Oj oj för att få skryta lite så är det jättesnygga och jag ser riktigt bra ut i dem...hi hi
Vi väntade in Emma när hon slutat jobba och så åt vi kebab- och falafelrulle, sedan hem för att göra blåbärspaj. Sedan så började de två andra att scrappa och jag läste och låg och lyssnade till deras glada skratt och mummel om alla fina saker som de vill göra. Emma gjorde ett fint kort till Willjam på hans dopdag och Jossan gjorde ett fint kort till Therése som hade fyllt år.
I tisdags när Emma åkt till jobbet så tog jag bussen in till Lund för att handla litegrann och för att gå runt och kolla lite i denna fina stad, får ju passa på nu för snart så flyttar de ju till Malmö! Inne på Tiger köpte jag mig pärlor och kryddor. sen var jag på Lindex och köpte mig Haremsbyxor (äntligen!!), strumpor och ett linne. Sen bar det hem igen för att laga lite mat till mig och till Emma som hon skulle ha med till jobbet nästa dag.
I onsdag så packade jag MASSOR av cd, dvd och videos. Herrejestans va många de har!! När Emma kom hem så hade hon Jossan med sig (hon hade varit i Staffanstorp) och Emma lagde en underbart god thailändsk currysoppa med kyckling och nudlar. Den kommer jag att äta igen!! Sen var det packningdax igen och senare på kvällen hade vi "fruktstund" och ännu lite senare åt vi mackor med ost och marinerade vitlöksklyftor på...det måste ni prova det är bara såååå gott!!
Igår var jag uppe kl 5.15, väckte töserna lite senare och så åkte jag hemåt igen. Fick sällskap med Jossan till Kristianstad.

Förresten...finns det nåt sytligare än fötter...bläääääää, usch och fy!! Särskilt nu på sommaren när alla ska gå barfota i sina skor. Där går de, tjejerna, sminkade och snygga i håret OCH så har de världens största kockler på fötterna.
Som tur är så är ju dagens bussar nedsänkta när man ska in i dem och inte som förr med höga trappsteg då kunde man ju få dessa äckliga fötter rätt i nyllet ju!!

Snyggaglasögonkramar till er alla

Flöshjälp

Igår var jag ju i hälsobutiken och inhandlade mig tabletter för svallningarna. Fan ta dem om de inte hjälper, de kostade 238 kr för 120 tabletter och då ska jag äta 4/dag i 2 månader sen 2/dag tills det lugnat sig!! Till det lugnat sig??!! Med min vanliga otur så håller det väl på i flera år...ja ja inget jag kan göra åt men stackars omgivningen om jag blir grinig!

I morse hade jag på tv:n och kom precis in i ett kräftkalas, tydligen hade de pratat om olika viner, öl och snapsar som passar till kräftorna. Satt en kvinna där som blandade egen snaps och programledaren frågade om man kunde ha alla slags bär när man gör snaps...vet ni vad kvinnan svara?? Jadå, det går bra bara de inte är giftiga!! Men hallå menar hon att man inte kan använda giftiga bär...det hade jag aldrig kunnat lista ut själv ju..!!!!

Ogiftiga kramar till er alla

Regn tjohoooo

Ja..idag blir jag riktigt glad för att det började regna! Det är en oliiiiiidlig hetta som har tagit över min kropp, men jag ska nog besegra det! Ska till hälsoboden och kolla om de har nåt för mitt kärringaflös för nu börjar det ta över även under dagen, inte nog med att jag inte får sova på nätterna! Går här hemma i lugnan ro och smågrejar..så helt plötsligt..POFFFF..så blir jag görvarm. Kan ju inte ens äta varm mat, kan tro att jag äter världens starkaste mat ju för det vet jag kan framkalla svettningar! Inte för att det gör så mycket att jag inte kan äta för det finns ju hull här att ta på..men ingen bantningskur som passar mig iaf!! Får nog bli kall mat ett tag, som t ex olika sallader och potatissallader!
Så imorgon blir det till att gå i lugn takt ner till byn för att kolla efter "hjälpmedel".....

Varma kramar till er alla

Gamla visor??

Ja det tror jag att jag fått på hjärnan...för inte är väl det så att min hjärna har hittat på dessa själv? Så jag hoppas att det finns någon som kanske kan resten på dessa visor?!?!

Johanssons ko är dö, tjockafläskbibabeljong han fick för lite hö, tjockafläskbibabeljong........

Och sen är det denna:

Ja staplar bräder och bräder och bräder, ja jag staplar bräder och bräder och bräder......

Så nu hoppas jag på hjälp!

Tjockafläskbibabeljongkramar till er alla

RSS 2.0