All uppvakning

emottages med tacksamhet med dyra presenter och massa pengar på min högtidsdag den 6 november. Då jag ej är hemma går dessa tillsammans med alla blommor jag såklart kommer att få lämnas med varm hand till grannarna som så snällt är hemma hela dagen för att ta emot allt jag kommer att få!
Skulle det nu vara så att ni ej har dyra prensenter eller massa pengar eller vackra blommor tar jag även emot resor och då ska det vara till Grekland!
Så nu vet ni vad som gäller, ni har ju en hel vecka att tänka ut vad ni ska ge mig och såklart tar jag emot dyra presenter, massa pengar, vackra blommor och resor hur många ggr som helst under dagen!!

Grattistillmig kram till er alla (men mest till mig själv naturligtvis...:))

A-kassan

Idag har jag väntat på samtal från A-kassan i över 2 dygn, lämnat mitt telenummer 5-6 ggr, så nu har jag tröttnat! Gick ner till AF och fick hjälp med ansökningsblankett så nu är den skickad i sista stund. Vill inte stå där utan pengar om FK anser mig "frisk" den 1 maj nästa år!

På tal om fack så bytte mitt fack till nytt namn i januari 2008 och i samband med det så hade de öppet hus med mingel och mat och det måste vi ju bara gå på!
Så den morgonen sov Annette och jag lite längre än vanlig så vi skulle vara riktigt hungriga! Det första vi möter i dörren är en fack-kille som undrar om vi är föreläsare, tänk va vi måste sett "viktiga" ut hi hi. Sen ser vi några skålar med karameller i...men hallå vi ska ju mingla...var finns drickat och msten då? Vi vill inte suga på några hårda karameller, vi vill tugga mat ju!!
Eftersom Annette hade en del frågor om sitt jobb så ställde hon dessa till fack-killen i hans rum och där satt vi med högt kurrande magar, så när frågorna var besvarade letade vi efter MAT...fanns ingenstans och inte kunde vi mä och fråga heller ju!! Som tur var s¨å hade hon ETT äpple i väskan som vi delade på...:)
Vi fick senare reda på att de fanns en stor matsal längst in i byggnaden...varför hade de inga pilar eller snitslad bana dit??

Okurriga kramar till er alla

Mår bara bra...

Jag har inte haft några biverkningar alls av vaccinet, har bara vart lite spänd, svullen och röd just där jag blev stucken...inte ens ont i armen! Tack till er som undrat vart jag tagit vägen men har bara haft lite bloggtorka ett tag! Just nu väntar jag samtal från min A-kassa, måste ju tydligen gå med där igen ifall jag anses "frisk" i april då mitt sjukbidrag går ut. I dessa dagar kan man inte veta hur de tänker så jag tänker iaf vara på den säkra sidan så jag inte står där sen i princip utan några pengar! Nu ska jag gå och se hur det går med min köttsoppa! Finns inte mycket som slår det en sån här grå och trist dag som det är idag men inget regn iaf...:) Mårbrakramar till er alla

Vaccin

Idag har jag varit och tagit vaccin mot svininfulensan. Har funderat mycket på om jag ska ta den eller inte men jag tillhör ju riskgruppen så det blev en spruta iaf. Vet ju att det kan bli biverkningar av den som t ex ont i armen och huvudvärk, feber och så men tror nog att jag skulle bli mycket sjukare om jag inte var vaccinerad. Sen är MIN åsikt att jag tycker nog att ALLA som kan ta den ska göra det så blir vi ju mindre som åker på skiten. Tänk på våra barn och gamla. Har ni funderingar och undrar nåt om vaccinet kan ni ringa experterna och fråga på 020-202000!
Så vaccinera er nu så ni inte blir sjuk...sjukare...död...som jag sa i skolan när vi skulle böja ord...:)

För nån dags sedan såg jag ett riktigt bra band på tv...Tokio Hotel...några unga grabbar från Tyskland. Kanonbra var de...så deras cd ska jag nog inhandla...:)

Annars har det vart lugnt och skönt här hos mig sen jag var här sist...hoppas ni alla mår bra!!

Vaccinkramar till er alla

Flitig dag...

Ja, nu ska jag ta mig sjutton skryta litegrann...JAG har bakat SCONES idag!!! Är la inget tänker ni, men där har ni fel för jag har faktiskt aldrig bakat såna innan. Det enda jag bakat är nån sockerkaka nångång och en gång skulle jag göra bullar och det blev en enda bulle på hela plåten så det lade jag ner ganska snabbt, så nån bullmamma har jag aldrig varit men mat har jag alltid tyckt varit kul att laga!
Och sen har jag varit med kusin i byn och där har de öppnat en garnaffär så jag inhandlade rundstickor och garn så nu ska jag jag försöka mig på att sticka benvärmare. Får se hur min musarm reagerar och om jag får för ont så får Emma stickorna och garnet.
Det är konstigt när jag sitter här och skriver inlägg för jag kommer alltid på nåt som hänt för längesen...:)
Emma fyller ju snart 25 år och hon har alltid varit en fundersam unge och är även ännu!! Detta jag ska berätta nu hände för ca 20 år sedan, hon var ute på gården och lekte och jag ropade som alla andra mammor till sina barn: "Emma kom in och ät", när vi sitter och äter så tittar hon på mig och frågar: "Hur kan du veta att det är jag som ropar på dig när det finns så många andra mammor?" "Jo förklara jag att jag känner ju igen din röst"! "Men varför ropar jag mamma och inte Susanna när du ropar mitt namn, varför ropar du inte Dotter dotter kom in och ät"???
Hade nog inget bra svar på det, inte vad jag minns iaf...:) Roliga ungarna är...hi hi

Flitigkramen till er alla

Helgen som gick

I fredags kom min ena kusin hit och hade med sig Jaluviina, det är finska kaffegök...eller nåt! Men gott var det...:) Det satt vi och smuttade på några timmar och fick även en hel del goa skratt!!
I lördags var det ju DEN fotbollsmatchen på tv, tyvärr så vann ju Danmark så nu är chansen pyttepytteliten att Sverige går vidare till VM 2010, synd tycker jag men kommer ändå att titta på det fast inte "vi" är med...älskar att kolla på fotboll...:)
I söndags så var det bara lugnt och skönt här hemma, Jossan har ju vart här i helgen och hälsat på annars så läser hon till teckenspråkstolk på Önnestads folkhögskola och att hon går in för det märks även när hon sover för hon pratar i sömnen på teckenspråk...hahaha...ser för jäkla kul ut!!
Nyss ringde Emma och vi kom in på när jag mådde dåligt för några år sedan och hon var hemma och hälsade på. Hon hade beställt potatisgratäng till middag och det skulle hon såklart få.
"Men mamma, så har du aldrig gjort förut när du lagat potatisgratäng", sa hon när jag på nåt konstigt sätt blandade potatis och lök i en enda röra (brukar ha lager på lager)! "Jodå så här har jag alltid gjort" sa jag envist. Och det blev en jäkla diskussion om gratängen och jag gav mig inte och Emma visste ju bestämt hur det skulle vara för det hade JAG minsann lärt henne! DÅ var det kanonjobbigt för jag trodde absolut att jag alltid gjort så men idag kan vi skratta åt det och roligare blev det när hon idag sa "Mamma du kan göra den friskaste sinnessjuk"...och då menar hon när jag är sååå envis!!...Hahahaha

Tror inte det blir ett endaste FAN i mitt inlägg idag, men visst finns det kvar många dumma puckon därute...FAN FAN!! Hi hi hi

Ofankramar till er alla

Dumma människor

Just nu är jag sååå jävla förbannad att jag kokar!! Hur i helvete kan människor vara så grymma att de sparkar på dem som redan ligger!! En del människor råkar ut för både det ena och det andra och kämpar och kämpar för att hålla sig uppe. Sen kommer det EN enda jävla människa och ska visa sin "makt"...fy fan säger jag bara!
Hoppas idioterna har helvetesmardrömmar var enda jävla natt!! Och vaknar med världens jävla huvudvärk...eller värk nån annanstans för nåt huvud har la de fan inte!!

Ursäkta alla svordommar men det är precis så här jag känner. FAN FAN!!

Gokramen till alla snälla där ute

Tandpetare, tvätt, skogen och fjärrkontroll

I morse vaknade jag tidigt, redan vid 6.30, satte på vatten till mitt kaffe och när det kokat upp gjorde jag min första kopp kaffe och plötsligt!! AAAAJJJJJJJJJ i foten som fan och i hälen satt en tandpetare rätt in nån millimeter! Gjorde ont så in i hela fridens!! Inget blod som tur va för då hade jag väl svimmat på fläcken, blod är bland det värsta jag vet!
Efter att kollat lite på tv var det så dax för att tvätta litegrann och när kl var ca 10 ringde Heidi och frågade om jag skulle med till skogen en runda och det tackade jag inte nej till idag. Så när jag var klar med tvätten åkte vi.
Vilken underbar skog vi hamnade i, mossbeklätt överallt, var som att gå på en mjuk matta! Kaffe drack vi oxå ute, det är sååå gott! Några småsvampar hittade vi och det var inte så många så jag fick med mig dem hem och dem hade jag i min pastasås till middagen jag gjorde när vi kommit hem lite efter 2. Sköna 3 timmar i skogen. Jag blev nästan tårögd så vackert det var idag!!
När jag vart hemma några timmar ringde telefonen när jag sitter här vid datan och kollar runt. Lyfter luren och säger:Hallå...hallå nån där?? Men va i helsike!! Hur dum får man bli?? Sitter och ropar i fjärrkontrollen som jag visst fått med mig istället för telefonen från storarummet!! Det har hänt innan att jag fått med mig den men jag har ALDRIG svarat i den innan!!...:)

Virrpannekramar till er alla

Flamingokvintetten

Ja dessa underbara killar var Annettes, Margits och mina stora kärlekar på 70-talet! Herregud va vi har liftat runt efter dem på vägar runt om i Sverige. På somrarna gick det ju bra men inte hade vi vett att hålla oss hemma under de kalla tiderna, va vi har frysit bara för deras skull. Jag var ju alltid den lite "ordentliga" som iaf hade vett att ha med vantar och halsduk, så dessa fick vi ha i omgångar!
Knött in oss i telefonkiosker för att få lite värme, där vi även ätit våra mackor, de gånger vi hade några med oss! Suttit/legat på såna där sandlådor som finns ut med vägarna, för många ggr har vi vart så trötta när vi fått gå flera timmar utan att få lift. En gång minns jag särskilt när vi låg på en sandlåda att jag flög upp..."NU kommer det en bil"...men icke...jag hallucinerade!!
En gång när vi fått lift utanför Trollhättan på väg hem till Borås igen...det var blixthalka...så sladdade vi av vägen långt ut på en åker (bara jag å Annette den gången), och vi började gapskratta för det hoppade så jäkla kul ju...fan va arga dem blev på oss, sen måste ju vi kliva av för att putta upp bilen på vägen igen och då sjunker vi djupt ner i åkern med våra nya snygga stövlar som vi tiggt till oss av våra mammor...DET var inte kul!!

Åh va jobbigt det var många ggr...men helgen efter var vi påt igen...:)

Så kära Dennis, Hasse, Gunnar, Åke och Boris mycket fick vi stå ut med för att vi älskade er så högt!!
Å tack Boris för att du bjöd in oss en gång när vi var och smög utanför ditt hus i Vårgårda...då var vi saliga...:)

Flamingokramar till er alla

Tantskrämd

I onsdags och igår var jag med Heidi och Pekka i skogen. de fotograferade och jag gick mest bredvid och hostade! Har ju den jäkla hostan kvar med "peppar peppar" huvudvärken verkar ha gett sig iaf...:)
I förrgår hade vi frukost ute, Heidi hade stekt ägg...det är så gott att äta ute i naturen...och mums med stekta ägg, jag hade förberett mina mackor med ketchup...år sååå gott med stekta ägg och ketchup! Vi satt vid en sjö där det blåste ganska rejält så jag fick ha en filt om mig...mysigt fast det blåste så!
Igår var det skogen och handling som gällde. Vi var först på ICA Maxi där jag bl a köpte 5 pkt Kellogs K-special för 100 kr så nu har jag flingor ett bra tag framåt...:)
Sen ville de andra till Willys oxå men jag stannade kvar i bilen och väntade. Solen sken in i bilen och det blev ganska varmt så jag öppnade fönstret, sitter där i godan ro när jag plötsligt märker nåt i ögonvrån och vänder på huvudet och där står en tant och kollar in genom förnstret...och jag: AAAHHHHH...och hon: AAAHHHH...och vi bägge hoppar högt!! Och denna söta tant ville bara veta om jag glömt mina glasögon i en varuvagn...:) Stackars henne och stackars mig vad rädda vi blev...hihihi

Kom nu ihåg när Kajsa (min morbrors sambo) hade vart inne på ett kondis och köpt en tårta. Hon kastar sig in i Maunos bil och släpper världens brakare med orden...åhhh äntligen..vaaa sköööönt!!! Bara det att hon satt INTE i Maunos bil för han var i bilen bakom i en likadan och undrade varför hon skynda så in i den andra bilen!! Snacka om pinsamt...hahaha

Snällatantkramar till er alla

RSS 2.0