Solig lördag

Igår hade jag sol ute och sol i sinne! Varför då undrar ni? Jo, jag träffade min lille Leo, 14 månader som jag är stolt Motti till! Vilket charmtroll han är, smockade och åt pepparkakor och munkar så det stod härliga till...sååå söt när han slickade i sig sockret som fastnade på läpparna...:) Vi busade och hade det mysigt i några timmar och nu säger han "tittut" oxå!!
Det är så härligt med ungar och villkorslös kärlek! På tal om kärlek och lära sina barn om rätt och fel så lärde jag ju Emma att man absolut inte får ljuga. Och som den kärleksfulla dotter hon är så lydde hon mig, lite för mycket ibland!!
Det var så att jag fick en efterhängsen kille efter mig för många år sedan och när han ringde och ringde och ringde så hade jag alltid en ursäkt att komma med varför jag inte kunde träffas. Kunde ju vart ärlig och sagt som det var men ville la inte såra honom eller nåt! Så till slut så tröttnade jag på hans samtal och bad Emma säga att jag inte var hemma, det gjorde hon nog bara en eller två ggr! En gång när han ringde och hon svarade så kom hon med luren till mig och sa: "Jag ljuger inte mer för din skull, du har lärt mig att inte luras"! Och jag bara neeeej jag vill inte prata med honom och sprang min väg och Emma efter med luren i högsta hugg: "nu tar du luren, mamma och säger att du inte vill prata med honom"! Hon jagade mig i hela 3:an med honom i luren som hörde allt!! Minns inte hur det slutade men jag hörde inte av honom mera iallafall!!
Så kära vänner med ungar...lär era barn att en vit lögn ibland inte är farligt!!...:)

Ärliga kramar till er alla där ute

Mystisk fläck

Igår kväll så väntade jag på att fobollen skulle börja, Sverige-Italien. Innan den satte igång satt jag och kollade runt på nätet och var bl a inne på Tradera, där jag förresten fick ett armband i silver för 26 kr i förrgår, 34 med frakten!!
Men iallafall när jag sen sätter mig i soffan så blir jag dyngsur på högerfoten, strumpan var jätteblöt. Tittar ner och ser en stor blöt fläck på mattan!! Har ingen aning om hur den har hamnat där, kollade mitt vattenglas så att det inte var en spricka i det eller om det var nåt fel på flaskan till min Soda Stream, kollade även under soffan men där fanns inget vatten, för jag har luktat på fläcken oxå men det luktar inget alls. Jag hade t om kollade mellan benen så jag inte var blöt för så virrig som jag är så kanske jag hade kissat ner mig...men icke!! Ha ha ha

Så vad tror ni detta kan vara????

Torra kramar till er alla

Pyssel

Idag har jag pysslat...hahahaha...varför i herrans namn är jag sååå klantig??!!
Fick ju 3 söta tomteflickor i present som jag skulle sätta ihop, måla och klä och idag tyckte jag det var en bra dag att göra det på. Läser instruktionerna noga, lägger ut en tidning på bordet och börjar med att måla "hållaren" härligt röd, sedan ansiktena i "ansiktsfärg", kroppen rödrandig. Medans det torkar klipper jag flickornas klänningar, mössor och halsdukar. Vänder mössorna ut och in och syr igen upptill på mössan där det sen ska sitta en röd toft. Å nu ska jag rita ögon med långa vackra ögonfransar och måla röda fina munnar i deras ansikten, när det torkat drar jag på klänningarna men va i hela friden den ena flickans mun (stor röd plutmun) hade kletat ut i hela ansiktet så henne var det bara att vända på och börja om på nytt! Så börjar jag då med att limma dit första mössan...åhhh va söt hon blev...men va fan, jag hade glömt å limma dit hennes hår först ju, ja ja nu är det ju så att hon har en hästsvans under mössan som inte syns ju...å desto mera hår till de andra...:) Men söta blev de ska ni veta!! Å hemmagjorda ser de ut!!!
Pyssel har ju aldrig vart min starka sida men när Emma var liten så fick jag för mig att måla glödlampor! De var ju så dyra att köpa färgade! Sagt och gjort så sitter jag och Emma där och målar lampor i alla möjliga NAGELACKSFÄRGER!!!! När vi var färdiga bytte vi ut alla lampor vi hade till våra fina färgade, vilket mysigt sken det var i hela lägenheten. När vi satt i storarummet och myste så säger Emma helt plötsligt: Mamma, varför ryker det från lampan?? Jag flyger upp ur soffan och släcker lampan och rusar runt i lägenheten som en skållad råtta och släcker rykande lampor! Aj aj oj oj gick visst inte med nagelack!! Så det var bara till att kasera dem och inhandla nya lampor dagen efter...:) Så kan det gå när jag ska pyssla!!

Pysselkramar till er alla

Rättelse!!!

Blev tyvärr lite fel från detta mattegeni...ska INTE vara 37 år sedan kortet togs utan ca 33 år sedan...rätt ska vara rätt...:)

Hemma igen

Ja, då är jag hemma igen efter att varit i Malmö och firat min födelsedag!
I fredagsnatt kl 00.05 hade visst Jossan ringt mig och grattat men jag minns inte det riktigt för jag sov ju...men tydligen sagt till henne "jag vill sova, jag vill inte fylla år"..och sen sovit vidare...:) Efter det så ringde det från Borås och grattades och sen ringde kusin Engelsson och bjöd på födelsefrukost och så fick jag en vacker glasskål full med godis och en kul mugg med kul skrift på...tack!!
Vid 2 bar det iväg till Malmö och Jossan klev på tåget i Kristanstad. Väl hemma hos Emma och Markus så tog jag emots med sång och presenter...pengar till digitalkamera (köpte en redan på lördagen), söta tomteflickor i trä, blommor som kommit från Monica i Borås, 3 lycktor att ha på balkongen och vackert kort som Emma scrappat.
Lite senare så åt vi god mat och ännu lite senare bjöds det bl a päronkonjak...mmm det är gott!! Sen bakade Emma rulltåta och kokosdrömmar som jag tycker så mycket om...är ju så jäkla dålig på att baka själv ju!!
I lördags så var vi handlade för Pelle, Sanna, Malin, Björn och Martina skulle komma och hälsa på, det är så bra nu när Emma och Markus bor i Malmö för då har jag min bror och hans familj nära oxå ju...:)
När vi kom hem gjorde vi bakelser på rulltårtan, på dem hade vi hallon och blåbär, fick tag på färska!! Eller rättare sagt Emma gjorde dem, sprittsade grädde snyggt på men jag la iaf på bären...:)
Vi 3 så dök då gänget upp och av dem fick jag presentkort på Guldfynd och Systembolaget och ett jättevackert halsband som Martina gjort själv...tack snälla ni, ni är gulliga...:)
Tack alla ni som gjorde min helg så bra, älskar er alla så mycket!! Särskilt tack till Emma och Markus som "ville" ha allt hemma hos er...:)

En utav dagarna så kom vi in på att prata om ålder och döden och Emma säger att folk är så jäkla rädda för döden, "inte jag säger jag", nä men FOLK säger Emma då...hi hi vilken unge jag har...:)
Ja, så kan det gå när inte haspen är DÄR som Pellebror sa, han är kul han oxå ju...:)

Som ni kanske ser så har Emma fixat ett kort på min blogg....kan tro att det är från helgen men det är ca 37 år sedan...hahahahahaha

Gladkram till er alla




Tandhygenisten

Jaa där var jag i morse kl 7.50. Alltid där tidigt så jag har det gjort! Inte billigt att gå dit ju...700 kr för att rengöra, polera och ta bort tandsten. Det får jag ju tyvärr ganska snabbt då jag både röker och dricker massa kaffe. Sen hade en liten bit av en plomb lossat och det ska ju lagas så dit går det mellan 700-1080 kr i januari!
Gnisslar ju mina tänder som en stenkross på nätterna så det är tur jag har bettskena, vet inte hur det vart annars ju, antagligen inga tänder kvar alls!

När jag var på väg hem igen så tyckte jag att det "lukta" snö i luften! Och jag hade rätt...snöar pyttelite här nu!! Så nu får jag hoppas det kommer MASSA snö och att det blir kallt och inte det där jäkla slasket som gör att man blir blöt upp till knävecken när man går ut.

Snökramar till er alla

RSS 2.0