Sparrisben

Låg och funderade lite igår kväll innan jag somnade. Kunde inte fatta att Pekka tagit fel byxor i tvättstugan men sen slog det mig plötsligt!! Att han såg att det var mina tröjor som hängde är ju inte konstigt eftersom jag är större upp till än ner till. Det är ju så att jag ser ut som En bakad potatis med sparrisben enligt min älskade dotter Emma, hahahaha var får du allt ifrån? Du är så jäkla kul!!

Kramar Susanna

Tonårsbyxor

Igår tvättade jag upp litegrann av mina kläder och samtidigt tog jag grannens gardiner. Så för en stund sen så skulle jag ner i källaren och hämta mina kläder. Men va fan...en vit handduk och mina svarta mysbyxor var borta!!! Kollar med två av mina grannar men inte då hade de fått med sig mina saker. Sen är det då sista hushållet kvar i huset å visst där hade mannen tagit dem för han trodde att de var deras. De har likadana handdukar och så har de två tonårstjejer. Ha ha alltså med andra ord så har jag en kropp som en tonårstjej! Å det ska ni veta det är inga stora tjejer precis!!! Sen har ju Totte sagt att han trodde att jag var var 35..(charmör) så med andra ord ser jag ut som en 35-åring med tonårskläder fast jag ska fylla 50 i år! HURRA HURRA!!

Kramar Susanna

Sjukgympan igen

Ja, idag var det dax igen att ge mig iväg till sjukgympan. Ann-Christin undrade hur jag haft det sen sist och jag fick ju tyvärr berätta att jag har fått ont där rumpan byter till rygg och att det strålade ut mot vänster sida. Inte bra ju!! Jag blir undersökt och får visa hur jag gjort mina övningar och det hade jag skött perfekt! Och då frågar hon mig om jag vet att denna värk jag har kallas för TRÄNINGSVÄRK!!!!! Ha ha fattar ni vad jag blev glad, inte haft sådan värk på flera år ju...HURRA!!!!
Alltså börjar det äntligen gå åt rätt håll men fick lova henne att inte sträcka på knäna för mycket för de är överrörliga! Och det var ju kul att höra när allt annat är oöverrörligt på denna kroppen! Så nu är det bara till att fortsätta som jag gjort sista tiden så ska nog det andra oxå bli rörligt.
Men tänkte på en sak precis...min mun är nog säkert oxå överrörlig för den kan glappa ska ni veta: som när jag var hos min fd tandläkare, han är nån slags president i nåt tandläkarförbund. Till saken hör att jag blir väldigt snurrig av bedövning så vet ni vad jag säger till honom!!!??? Du..det är första gången jag har en president i munnen!!!!!!
Så nog är min käft överrörlig oxå..eller vad tror ni?

Kramar Susanna


Tackar

Katarina för hjälpen att göra min blogg lite finare...:) Nu har jag ju en fin logga...heter nog så tror jag...och så har jag med min älskade Mr Bean...hahahahaha...fan va han är kul!!!!!

Tack igen Katarina för hjälpen...å du..nu fattar du nog att t om jag ser den!!!!...:)

Kram


"Manulito"

Pelle, min bror, ringde idag och berättade att Mauno somnat in i natt kl 01. Han var min morbror och kallades för Manulito när vi var små. Oj oj va det var kul när han kom och hälsade på, då fick vi åka med i hans bil en runda. En peng fick vi ju oxå jag och Pelle. då gick vi till kiosken och köpte nån godis och Merry!! Det var en god dricka det som inte finns mera!
Många härliga skratt har det blitt genom åren med Manulito, herrejestans va vi skrattade. Vilken härlig humor han hade!!

Tänder ett ljus för dig ikväll....kommer att sakna dig!

Kram

Kärt besök

det är vad jag har haft idag, lille Leo 5 månader, har varit hos mig! Sicken liten charmputte han är. Var bra att han var här så jag fick lite träning i mina armar oxå för han hoppade upp och ner i mitt knä hela tiden! Vi har ju såklart "pratat", det var han bra på, åhhhhh sen har han ett underbart skratt med ju. Sen blev lille gossen trött så han fick sova i min säng och det tyckte han mycket om! Pallade upp kuddar runt om honom för han vänder ju sig om ju och vill ju inte att han ska ramla ur sängen som jag gjorde!!! Ha haha vilken syn det var för Jossan som sov jämte mig när det hände!! Där låg jag och sprattlade och gapskrattade och skrek: JAG KISSAR NER MIG!!! Har ni läst mina inlägg innan så vet ju ni att jag har svårt att komma upp från golvet ju...men jag pallrade mig upp och HANN på toan!!

Kom snart tillbaka Leo, för vi ska ha massa kul ihop du och jag!!

Kramar till er alla

Sjukgymnastik

ja, det har jag varit på idag! Det blev konstaterat att jag inte har diskbråck utan en diskutbuktning som tur är! Men gör jag inga övningar så kan det bli ett diskbråck!! Så nu ska jag börja med lite roliga övningar som ska hjälpa mig att bli bättre. Jag ska bli starkare i mina höfter oxå och så tyckte hon att min rumpa var lite slapp hi hi...kul att höra faktiskt för alla säger att jag inte har nån rumpa så det är nog så att jag ska få fram den oxå då!!!! Behöver även träna lårmusklerna litegrann men annars så var det inte så mycket mera, skönt!! Sen ska jag ju såklart fortsätta med mina promenader på ca 30-40 min/dag.
Men får inte göra några tunga lyft ännu men som tur har jag ju, Totte min kära granne, som gärna hjälper mig om det är nåt särskilt tungt jag behöver ha hjälp med. Tack Totte, du är en gudagåva!

Kramar Susanna

Jossan

Min kära vän Jossan har varit hos mig sedan i måndags och åkte nu hem för en stund sen. Varit kul att ha henne här men va fan va hon vill äta hela tiden hahahaha. I måndags kväll börja hon tjata om chips i sängen vid 11-tiden..men men det går minsann inte för sig här hemma hos mig, sånt får man äta till helgen! Igår hade vi iaf bulle till fikat..jag har aldrig sånt hemma så det fick vi köpa. Kanske skulle haft sånt mera om jag kunnat baka men se det kan jag inte..är ju så blääää att ta i degen!! Men tur är väl det ändå för är ju risk att jag fått i mig massa sånt onödigt då ju! Efter ett tag så öppnade hon en burk med persikor oxå..hon är kul hon!!
Till middag idag åt vi köttfärssås med spagetti, det hade Jossan beställt för hon gillar min VITLÖKSköttfärssås!! Så det fick det bli, men nu sitter jag här och tänker på att jag ska ju till sjukgympan första gången imorgon..hi hi..va jag kommer att lukta vitlök!!

Kramar Susanna

Avslappning

Idag har jag varit på avslappning hos min sjukgymnast för första gången, har fått det för att jag har så förbenat svårt att slappna av!
Fick börja med att ligga på golvet, blundade och sedan gick vi nedifrån och uppåt på kroppen. Veronica pratade lugnt och stilla och som vanligt började det så klart att klia överallt och att killa i halsen. Men jag bet ihop (alltså är ju där för att slappna av) så till slut gick det bra! Sen skulle klumpiga jag upp från golvet och Veronica erbjuder sig att hjälpa mig för hon vet ju att jag har besvär av mitt diskbråck men det vill jag ju inte utan kryper fram till en stol och häver mig upp!
Sen var det dax att sitta på en stol, lägga händerna under rumpan och känna sina rumpkotor och det var ju inte alls svårt för är det nåt jag INTE har så är det en stor rumpa, så där satt jag alltså och svankade med ryggen samtidigt som jag tog ett djupt andetag, sen ut med magen när jag andades ut. Riktigt skönt faktiskt!
Sen står jag upp, håller en hand på magen och en bak på ryggen och för göra samma övning som när jag satt ner. Står alltså där och juckar med min sjukgymnast samtidigt som vi säger..Mmmmmmmmm när vi andas ut...men jag är ju torr i halsen så det låter som så här ungefär: Ööööööömmmmmöööööö!!!
Tillbaka på stolen igen får jag en ganska tjock pinne att rulla fötterna på men det går inget bra för jag har ju fotfobi..tänk bara vad många som hållt på med sina fötter på dessa pinnar. Blääää!!
Allt detta måste ju sett hur kul ut som helst men det kommer säkert att göra nytta när jag väl lärt mig att slappna av!
Nu väntar sjukgymnastik för ryggen på torsdag, får se hur det blir då...

Kramar Susanna

Gentlemen

ja...jag bara undrar om det finns några kvar?? För inte är det kul när man får slita och släpa tunga kassar mm själv när man har en stor stark karl bredvid sig! Alltså hur kan man vara så jäkla dum eller är det så att "gentlemannen" själv inte har så mycket att tänka med? Å sen när käften glappar på den samme med dess mest dumma kommentarer...ja...då förstår man att i denna karl finns ingen GENTLEMAN!!

Så svar på min egen fråga...finns det några gentlemän kvar..så svarar jag ett STORT JA!! JO det finns det men tyvärr inte just i denna "man"!!

Kramar till alla riktiga gentlemän och gentlekvinnor där ute....Susanna

Min tanke

med denna bloggen är här kan jag sitta och skriva ner mina tankar om både det ena och det andra!
Med tiden blir det säkert andra saker än bara mina tankar. Jag får se vart det leder!

En sak som gör mig riktigt förbannnad är när en mamma eller pappa blir kritiserad för sitt utseende! Hörde talas om en ensamstående mamma som blev påhoppad på sin blogg för att hon har tatueringar och percing...men hallå eller..skulle hon vara en sämre mamma för det??!! sen fick hon minsann höra att hon söp som fan oxå när inte barnen var hemma...OCK?? Vad hon gör när hon är barnledig är väl hennes ensak eller? De som kritierar henne är säkert de som alltid får sitta hemma med barnen och en tråkig gubbe!! För fan lägg er inte i, kan mycket väl förstå att hon vill ha lite kul och kanske få lite löööv när hon är barnledig! Så alla ni ensamstående där ute...Bry er inte om vad andra säger..det gjorde inte jag när min dotter var liten. Kände att jag blev en bättre mamma som orkade med mera efter en helg med egen tid! Fanns inget bättre än att lägga sig i ett varmt bad med en bra bok, en kall öl och telefonen inom räckhåll när hon hade åkt med sin pappa på fredagen!!

Kramar Susanna

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0